Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Vinstexplosion för Alex Schulman – det ligger bakom rejäla ökningen

Artikel bild

Han är en av Sveriges hetaste poddare och vassaste pennor. Men hur går det för Alex Schulman med pengarna?

Breakit har givetvis plöjt succéförfattarens senaste bokslut och kan avslöja varför vinsten ökar explosivt – och hur många miljoner han unnar sig i utdelning.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Alex Schulman är öppen och ärlig, bitvis rå, i sina krönikor, böcker och i succépodden med Sigge Eklund. Det är heller ingen hemlighet att det också går bra för honom. Tvärtom så har Alex Schulman lagt ut texten fullkomligt om hur pengarna tycks glida genom hans fingrar. 

“Jag har en enormt låg respekt för pengar. Jag gör av med allt. Det kan man tycka är sympatiskt, för jag är generös mot alla i min omgivning. Men det finns en stor skam här för att jag inte har lärt mig handskas med pengar”, berättade Alex Schulman i en DI-intervju för ett par år sedan. 

Nu har Breakit läst Alex Schulmans senaste bokslut för aktiebolaget i eget namn, där podden, krönikorna och reklamsamarbeten ingår. Det visar en marginell ökning av omsättningen till 19,1 miljoner kronor, från 18,7 miljoner kronor 2022. 

Samtidigt har rörelseresultatet mer än fördubblats till 8,7 miljoner kronor. 2022 landade motsvarande siffra på 3,7 miljoner kronor. 

Förklaringen till vinstexplosionen verkar dock främst vara en konsekvens av att Alex Schulman sänkt sin lön. Han är den enda anställda i bolaget och personalkostnaderna har dragits ner från runt 12 miljoner kronor till 9 miljoner kronor det senaste året. 

I årsredovisningen framkommer att Alex Schulman unnar sig en utdelning på 3 miljoner kronor.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer